Hippe meubeltjes.Handgemaakt en Bijzonder.

Wandkastje gemaakt van oude fruitkist en pallethout.

Sloop en Pallethout leent zich uitstekend om mooie en handige meubelen mee te maken. Toegegeven, het vereist enig werk om een pallet uit elkaar te halen. Heb je het juiste gereedschap bij de hand, dan maak je al snel vorderingen. Ik ontvang met regelmaat een belletje of ik interesse heb in het hout afkomstig van een oude schuur of stal. Tegen zulk aanbod zeg ik nooit nee, Dat is meteen ook het soort hout wat ik voor mijzelf als zijnde sloophout benoem. In de meeste gevallen heb ik het zelf moeten “slopen” om er later mooie meubeltjes van te maken. In deze blog toon ik jullie enkele voorbeelden.

Klein, heeft vaak de grootste waarde.

Vierkante coffee table uit pallethout.

Het mobiele tafeltje hierboven is helemaal gemaakt uit pallethout. Ik haal de pallets uit elkaar met een reciprozaag. Het is even een investering maar het scheelt heel wat tijd. Die tijd kan ik beter spenderen aan het creatieve gedeelte van het meubel. Ik gebruik geen verf uit de handel, elke kleur die ik aanbreng op een meubel heb ik zelf gemaakt. Door gebruik van pigment slaag ik er in de traditionele kleurenwaaier uit te breiden met factor 100. Het aantal kleuren maken word dus vrijwel onbegrensd op deze manier. Dit in combinatie met het gebruik van pallet en sloophout geeft mij de mogelijkheid om met eenvoudige materialen unieke en bijzondere meubelen te maken. Kwaliteit heb ik altijd belangrijk gevonden, of een meubel nu is gemaakt uit beuk, eik of pallets, de kwaliteit ervan dient optimaal te zijn. In de meubelen die ik maak tref je geen schroefgaten, schroefkoppen of splinters aan. De klant verdient een mooi en bijzonder meubel, ongeacht welke houtsoort.

Kwaliteit, begint bij jezelf.

Stoere salontafel gemaakt van sloophout en oud leidingwerk.

Graag combineer ik gebruikt hout met oud ijzer. Het laatste kan echt van alles zijn. Oude leidingen, bandstaal dat in de fabriek afgekeurd is. Dit soort materialen leent zich uitstekend tot het maken van hippe en stoere meubelen. Een voorbeeld hiervan is de salontafel hierboven. Uiteraard kan ik de tafel niet leveren zonder het toevoegen van passende kleuren en beschermingslaag. Mijn motto: wat je doet, doe je goed!

Bijzettafel gemaakt van Amerikaans pallethout. Het blad is gemonteerd op een gietijzeren kranten/magazine houder. Tafelblad is gekleurd met een glanzende transparante zwarte laag die is voorzien van een beschermende laag tegen vetten, cola en wijn.

Het voordeel aan de kleine meubeltjes die in deze blog zijn afgebeeld is dat ze niet zwaar zijn. Bovendien zijn ze compact en dus handig in kleinere woonruimten. Denk aan, studenten, singles die op een studio wonen. Jonge stelletjes die een kleine flat bewonen. Mijn reden tot het maken van dit soort meubelen uit pallet en sloophout is, dat ik op een andere manier creatief kan zijn. Ik hoef niet groots te denken. Integendeel, met dit soort hippe meubeltjes reik ik oplossingen aan voor iedereen die niet over een grote woonruimte beschikt. Compact, Cool en Cute en wat het nog leuker maakt…niet duur. Iedereen blij dus!

Mobiel tafeltje van pallethout.

Interesse naar kleine hippe meubeltjes? Heb je een idee, maar kom je er niet meteen uit? Aarzel niet om mij te contacteren, graag help ik je verder.

Vriendelijke groet, Patrick-Hip en Stoer wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *