Industrial living? Met stoer behang kom je een eind..

Industrieel wonen is een fascinerende woonstijl die liefhebbers de kans geeft om op een creatieve wijze een woning in te richten, aan te kleden en van een industriële uitstraling te voorzien. Gaat het aanpassen van je interieur door middel van klein hak en sloop werk je net iets te ver? Lijkt het voor jou een heel gedoe om met verf aan de slag te gaan maar wens je toch een industriële uitstraling in je woning? Dan kan je bij deze met een vette hallelujah de interieur Goden dankbaar zijn, want er is een cool alternatief! De titel van deze blog gaf het reeds weg…we decoreren de wanden met industrieel en stoer behang.

Mochten er twijfels zijn, inderdaad de afgebeelde container deuren is een foto van stoer industrieel behang. Hedendaags hoeft men geen halve muren te slopen of liters verf aan te slepen om je woning van een industriële look te voorzien. Behang producenten konden niet achterwege blijven in het creëren van decoratie en opsmuk mogelijkheden. Het aanbod om je wanden dus industrieel aan te kleden met behang is dus best aardig te noemen.

Ik gebruik in deze blog voorbeelden van 1 van mijn favoriete industriële behang ontwerpers. Graham en Brown behang is van superieure kwaliteit. Het behang is net iets dikker dan gelijk welk ander behang. Het voelt ook stevig en degelijk aan. Bovendien (en echt interessant dus) dit industriële behang kan daadwerkelijk worden schoongemaakt. Vochtig doekje erover (zonder chemisch poetsmiddel) en je stoer behang glimt en glanst weer voor een kwartaal.

Hedendaags behang heeft kwalitatief grote voorwaartse stappen gemaakt. Niet alleen is het eenvoudiger geworden om behang aan te brengen, ook het werken en toepassen van de behanglijm is heel wat makkelijker geworden. Wat belangrijk blijft: zorg voor een schone ondergrond, verwijder alle restanten van loszittend behang. Is je oude behang van de muur, zet dan een laag voorstrijk op je wand. Dit bevordert de opname van de behanglijm en zorgt ervoor dat je nieuw stoer industriële behang goed en strak kleeft. Laat de voorstrijk goed drogen (ongeveer 4 uur). Breng de behanglijm aan met een blokkwast. Snijd je industriële behang op maat (band per band) want namelijk geen enkele wand is perfect recht! Laat de aangebrachte lijm enkele minuten werken op de wand en breng dan je behang van boven naar beneden aan.

Het aanbod van industriële behang is ruim. Niet alleen is er een grote keuze in prints (afbeelding-thema) ook het prijskaartje kan erg verschillend zijn. Afhankelijk van het budget dat jij wil besteden aan de industriële uitstraling van je woning zijn er enkele punten die je in overweging kan nemen in de keuze bij de aankoop van stoer industrieel behang.

  • Hoe belangrijk is kwaliteit?
  • Afwasbaar behang of niet?
  • Behangen, zelf doen of laten doen?

Hoe belangrijk de kwaliteit van het behang is afhankelijk van het volgende: ben jij iemand die met regelmaat het interieur aanpast/verandert? Dan kan je kiezen voor een industrieel behang van een mindere dikte en stevigheid. Is het de bedoeling dat je nieuw stoer behang voor jaren dienst zal doen? Ga dan voor kwaliteit en kies voor een degelijk en afwasbaar behang. Het is weliswaar duurder in aankoop, maar mits het goed is aangebracht en een goede nazorg gaat dit behang jarenlang mee en betaald zichtzelf terug. Het prijsverschil van industrieel behang zit hem voornamelijk in de stevigheid en of het behang afwasbaar is of niet. Wederom, moet je nieuwe industrieel behang jaren mee dan kies je een behangsoort voorzien van deze extra’s. Twijfel je over de mogelijkheden, kleur, thema-print van het industrieel behang in je interieur? Vraag advies van een professional en leg je idee voor, vaak hebben deze vakmensen een sfeervolle oplossing en laten jou interieur er geweldig uitzien.

Geef je woning een industrieele uitstraling met behang.

Nog een tip! Kies een wand waarop je industrieel behang het meest tot recht komt. Het idee hiervan is namelijk om je ruimte warmte en sfeer te geven door een mix van verleden en nostalgie te gebruiken. Decoreer je industriële wand met vintage spulletjes met een verhaal-levensloop het draagt bij aan de unieke uitstraling van je interieur.

Vriendelijke groet, Patrick-Hip en Stoer wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *