Meer dan een bed…

Van oud afgedankt bed, naar unieke relax en slaapplek.

Hoe maak je van een oud afgedankt 2 personen bed een unieke relax en slaapplek? Wat de klant van mij vroeg was dus om meer dan een bed te maken. Het moest een plek zijn waar zij kon ontspannen en even ontsnappen aan haar drukke leven. Een plek waar ze zich moeiteloos kon overgeven aan de herinneringen van haar reisverleden. Kortom, een oase van rust waar het fijn is om te vertoeven.

Kleur in je leven, maakt alles tastbaar.

Toevoegen van kleurpigmenten brengt details tot leven.

Je kan alleen maar zulk een bed ontwerpen door naar je klant te luisteren. Door goed te luisteren ontdek je vrij snel waarom in dit geval een bed, een bepaalde uitstraling dient te hebben. De natuur maakt een groot deel uit van het leven van mijn klant. Ze bezocht de meest bijzondere plekken op onze aardbol en bepaalde kleuren blijven hun indruk nalaten. Zacht groen, parelmoer wit, donkere bamboe van de tijgerbamboe stronk, en waterkleurige gebedsteentjes moesten worden nagebootst. Ook moesten bepaalde delen van het oude bed herkenbaar blijven voor haar. Het bed bracht immers ook herinneringen met zich mee. Dan was er nog de rust en ontspannen sfeer die diende toegevoegd te worden. Dat gedeelte vonden we terug in foto’s van de gemaakte reizen. In India heeft mijn klant intensief Yoga trainingen gevolgd, deze nam ze mee naar andere bestemmingen. Ook hier in Nederland beoefent ze nog steeds Yoga. We waren eruit, in gedachten kwam de uitstraling van het bed tot leven. Ik maakte een ontwerp en met een leuke verassing in het hoofd ging ik aan de slag.

Aan de bovenzijde in de vakjes zijn met pigmenten gebedsteentjes imitaties aangebracht. De aangebrachte kleuren zijn allemaal zelf ontworpen. Het bed heeft een rustgevende uitstraling en blijft herkenbaar door oude details naar voren te halen.

Voor mij is het restylen van dit bed een bijzonder project geweest. Het vroeg aardig wat van mijn creativiteit, de kunst was om emoties, verleden en verlangen weer te geven. Ik vertelde mijzelf tijdens het werk dat ik een tijdmachine aan het maken was. Het ontwerpen van dit bijzonder bed heeft inclusief droogtijd 5 dagen geduurd. Het bed bevat meer dan 9 kleurlagen, heeft drie keer een wax ondergaan en evenveel keer gepolijst. Dan is het een aantal keer in de meubelwas gezet. Om als laatste een beschermlaag te krijgen tegen vetten en agressieve poetsmiddelen.

Creatief zijn, is in stilte uitbundig wezen.

12 uur droogtijd na het aanbrengen van alle kleuren.

Aanbrengen meubel was.

Ik had voor mijn klant een mooie verassing in het hoofd. Tijdens het bekijken van haar reis foto’s sprong er en foto zo sterk uit voor mij, dat ik toen wist hoe het bed nog meer persoonlijk te kunnen maken. Het was een foto waarin zij deelnam aan een yoga sessie op een prachtige plek ergens in Australië. Buiten haar weten om liet ik een metalen afdruk maken van die foto. Ik koos voor metaal omdat dan de details van de foto het meest tot hun recht kwamen op het bed. Ik laat de foto’s van het bed dit verhaal verder afmaken.

Metalen afbeelding aangebracht op hoofdeinde van het bed.
Klaar om het bed te instaleren.
Bijna klaar.

Het eind resultaat.

Een bijzonder project is het geweest. Met een uniek meubel als resultaat. Dit project bevestigd des te meer waarom ik zo graag met oude en gebruikte materialen werk. Ze bezitten namelijk een stukje geschiedenis, een stukje verleden dat mag en kan behouden worden. Bovendien staat het ons toe wat nieuws van onszelf toe te voegen. Zoals ik al eerder ergens vermelde in een blog van mij. Upcycled furniture of recycle meubelen zijn meubelen met karakter en een verhaal. Het maakt ze bijzonder en waardevol.

Zet door, daar waar anderen denken het maximale behaald te hebben.

Misschien heeft u ook wel ergens een oud meubel dat u graag in een andere uitstraling zou zien? Of heeft u een idee waar u zelf niet uitkomt? Aarzel niet contact met mij op te nemen. Samen maken we iets bijzonders van uw idee of wens.

Vriendelijke groet, Patrick-Hip en Stoer wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *