Upcycled Furniture.

Upcycled furniture of recycle meubelen zijn meer dan een tweede kans meubel. Niet alleen is het duurzaam vanwege het hergebruik, het verkleint ook de reeds overgrote afvalberg. Door middel van oude materialen her te gebruiken, deze te vervormen komt men tot een waanzinnig en uniek meubelstuk. Zelf gebruik ik oude vloerdelen, nog oudere fundering of plafond balken afkomstig uit Frankrijk. Wat dacht je van werkelijk oude steenschotten daterend uit een vervlogen tijdperk die zijn doordruipt met vocht van versgebakken bakstenen en plavuizen afkomstig uit een oude steenfabriek in België.

Stoere salontafel gemaakt van oude vloerdelen.

UPCYCLED FURNITURE zijn meubelen met KARAKTER EN VERHAAL.

Naast het ontwerpen van maatwerk meubelen en industriële lampen maak ik reeds een aantal jaren upcycled furniture of recycle meubelen. De zoektocht naar het vinden van geschikte en bruikbare materialen is een uit de hand gelopen hobby geworden. Oude historische deuren, wagondelen afkomstig uit afgekeurde transport wagons, gietijzeren wielen, stalen handgrepen en veel meer van dit soort onderdelen. Het blijft een uitdaging om van deze verzameling oude en geschiedenis volle materialen, mooie en unieke creaties te maken. Hier kan ik mijn creativiteit helemaal los laten gaan. Werken met recycle onderdelen kent geen grenzen.

Coffee table gemaakt van bewerkt pallethout en retro look onderstel.

Het werken met gebruikte materialen maakt me blij. Het is meer dan wat oude planken bij elkaar. Alles begint met waar ik het vandaan heb gehaald, gevonden of tegenaan ben gelopen. Vaak bellen mensen mij, of ik met dit of met dat nog wat kan? Door de manier waarop ik meubelen ontwerp ontmoet ik de meest bijzondere mensen. Ik maak meubelen die ontstaan uit een verhaal, unieker kan een creatie niet worden volgens mij.

Salontafel gemaakt van oude balken. Kleuren zijn gemengde pigmenten en olie was.

Upcycled Furniture niet zomaar een tweede kans meubel dus. Het zijn meubelen ontstaan uit gebruikte materialen die vakkundig zijn bewerkt en gemonteerd. Van oud naar nieuw met respect van afkomst en behoud van hun geschiedenis. Karaktervolle meubelen gemaakt met lef en passie.

Heeft u ergens nog wat ouds dat u graag in een nieuw jasje had gezien? Misschien heeft u zelf een idee, maar komt u er niet uit? Aarzel niet om contact met mij op te nemen. Samen brengen uw idee of wens tot leven.

Vriendelijke groet, Patrick-Hip en Stoer wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *