Woonbeurs Wonen&Co 2019. Hip en Stoer wonen was erbij.

Wonen&Co de jaarlijkse woonbeurs waaraan ik deelneem.

Maart 2019 elk jaar weer een periode die voorafgaat aan bedenken, ontwerpen en uiterst creatief wezen. De aftrap naar een bijzondere vierdaagse begint voor mij een drietal maanden eerder dan de officiële openingsdag van de woonbeurs. Er is aardig wat werk aan de winkel, hoe ga ik dit jaar mijn stand ontwerpen en inrichten? Met welke creaties wil ik naar buiten treden? Hoe breng ik deze op een bijzondere manier onder de aandacht van de vele bezoekers? En last but not least…haal ik de door mijzelf opgelegde deadline, aangezien tenslotte alles ook ontworpen dient te worden door…ME, MYSELF AND I !

Opbouw van de Hip en Stoer wonen stand. Wonen&Co woonbeurs.

Het begint met niets, nou niet helemaal niets er is tenslotte de kale vloer die mij opwacht. En dat net die kale vloer mij niet enige voldoening schenkt. Aanpakken dus! Ik verdeel de opbouw van mijn stand altijd over twee dagen. Het zijn twee lange dagen, maar hey…nothing comes for free!

Think out of the box, verleg je grenzen en ga voor het WAUW effect.

Dag één van de stand opbouw is voorbehouden aan vloer, wanden en stroom. Met een plan in het hoofd en om dat plan niet te vergeten voor de zekerheid op A4 formaat kan ik aan de slag. Ik heb mijn beste maatje opgetrommeld als hulp voor de komende twee dagen. Na jaren van samenwerken is hij diegene waarmee dit soort events opbouwen het beste verloopt. Op dag twee van de stand opbouw schakel ik een vrouwelijke hand in. Het is de dame die de Hip en Stoer wonen textiel afdeling reilt en zeilt. Ook doet ze de styling van de meubelen en lampen tijdens foto shoots. Er is geen betere die weet hoe de laatste hand dient gelegd te worden aan de beurs stand.

Vloer en wanden klaar. De basis van de woonbeurs stand is er.

Ontwerpen is jezelf blootgeven.

Samen met mij timmeren er ongeveer nog 249 andere ondernemers aan hun beurs stand. Ook hier tijdens de opbouwfase is er een wereld van verschil. Er zijn de grote merk players die hun timmerlieden inschakelen en gerenommeerde stylisten het aankleed werk laten uitvoeren. Dan heb je de kleine ondernemers waaronder ik, die alles van begin tot eindfase zelf doen. Door de jaren heen heb ik naam weten te maken bij de organisatie. Meermaals komen ze mij een bezoekje brengen tijdens de opbouwfase en kijken met nieuwsgierige blik toe wat Patrick deze editie gaat in elkaar flansen. Ik denk, lang leve de creatieveling en durver!

Hip en Stoer wonen stand Wonen&Co 2019

In alles wat je doet, blijf jezelf.

Na twee dagen van timmer en aankleedwerk staat ie er dan. De Hip en Stoer wonen beurs stand is klaar om publiek te ontvangen. Mijn persoonlijk thema was: Spice it up met een aankleding waarin hergebruik centraal staat. Als ik de complimenten voor waarheid mag nemen, is de opzet goed geslaagd. Deelname aan de woonbeurs is voor mij telkens weer een uitdaging. Tijdens deze bijzondere vierdaagse ontmoet ik een grote verscheidenheid aan mensen. Na vier dagen van praten, informatie geven ben ik blij weer terug te kunnen naar mijn werkplaats. Daar waar alles ontstaat uit een idee in mijn hoofd. Dat idee en de unieke verzameling van onderdelen en materialen samengesteld tot een uniek meubel of lamp, komt bij een aantal bijzondere mensen terecht die mij vereerden met hun bezoek tijdens de woonbeurs. Ik ben een gelukkig persoon!

Vriendelijke groet, Patrick-Hip en Stoer wonen.

Hip en Stoer wonen stand Wonen&Co 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *