Op deze manier vind je jouw droomhuis!

De meeste mensen die in deze tijd een huis willen kopen, merken dat er een groot tekort is aan beschikbare woningen. Met jou willen nog tientallen andere mensen datzelfde huis kopen. Wanneer je jouw eisen wat aanpast, vind je wellicht wel jouw droomhuis. Lees hier hoe je jouw kansen kan vergroten.

Neem je eisen onder de loep

Natuurlijk wil iedereen graag een jacuzzi in de tuin. Maar daarmee maak je de kans om een leuke woning te vinden wel een stuk kleiner. Je kan ook kiezen voor een woning zonder jacuzzi en er daarna een laten plaatsen. Zo kan je dus met heel veel eisen gaan spelen. Bedenk bij elke wens: is het écht nu direct nodig? Wanneer je een goedkoper huis koopt, heb je wellicht nog wat geld over om extra aanpassingen te laten maken. Klushuizen koop je vaak goedkoper en je krijgt na verkoop meestal meer geld ervoor terug, een goede manier om winst te maken dus. Tevens kan je kijken naar de regio waarin je huizen aan het zoeken bent. Kijk je naar huizen binnen in een grote stad, dan betaal je een stuk meer dan wanneer je zoekt naar vergelijkbare huizen buiten de stad.  

Reageer snel

Natuurlijk kunnen de huizen buiten de randstad ook heel populair zijn en dus loop je tegen hetzelfde probleem aan. Maar dan krijg je wel meer waar voor je geld. Nu is het nog belangrijk om je concurrenten voor te zijn. Hoe kan je dat doen? Door je als eerste aan te melden om een huis te bezichtigen, direct nadat een huis te koop komt te staan. Dat doel kan je behalen door je in te schrijven bij verschillende makelaars en door hun social media goed in de gaten te houden. Tevens bestaan er websites waar huizen al op komen te staan die nóg niet in de verkoop staan, maar wel binnenkort.

De bieding

Voordat je het huis gaat bezichtigen is het handig als je alvast weet wat je kan lenen. Laat de aankoopmakelaar zien dat je serieus geïnteresseerd bent en laat hem merken dat je alvast alles hebt uitgezocht met een hypotheekverstrekker. Op die manier maak je meer kans én kan je direct een bod uitbrengen, zodat je wellicht sneller bent dan jouw tegenstanders. Let op, hypotheken kunnen erg van elkaar verschillen. Om die reden is het heel handig om een onafhankelijk hypotheekadvies bij Univé aan te vragen. Het eerste gesprek bij hen is vrijblijvend. Univé heeft geen winstoogmerk, waardoor je een gegarandeerd eerlijk advies kan verwachten. Veel plezier met het kopen van jouw nieuwe huis! 

Geef een reactie