Populaire woontrends

Ga jij binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar inspiratie voor je nieuwe woning? Of ben je van plan om de boel thuis een beetje te verbouwen? Dan is het de hoogste tijd dat je je gaat verdiepen in de populaire woontrends. Ieder jaar zijn er weer andere interieurtrends. Je kunt erover lezen in magazines, je ziet ze op de televisie voorbij komen en je maakt er kennis mee op de woonboulevard in de buurt. Er zijn dus genoeg manieren om wat inspiratie op te doen voor je woning! Ook deze blog helpt je hierbij. Lees gauw verder en maak kennis met vier woontrends die helemaal in zijn op dit moment. 

Scandinavische stijl

Praten we over een Scandinavische stijl in huis, dan gaat het om tijdloosheid, luchtigheid en vooral veel licht. Vaak neigt het in de richting van minimalistisch, maar toch heeft het een gezellige uitstraling. Wat ook belangrijk is bij de Scandinavische stijl is het comfort. Er wordt vooral gebruik gemaakt van materialen die comfort bevorderen. Niet alleen in de woon- en slaapkamers is de Scandinavische stijl populair, ook in badkamers zien we deze stijl vaker terug. Het gaat erom dat de badkamer rustig een minimalistisch oogt. Een hang wcplanchet badkamer en een simpele douche in combinatie met rustige witte kleuren, sluit helemaal aan bij een Scandinavische badkamer. 

De stad in huis halen

Houd jij van het stadse leven? Haal dat dan nu bij jou in huis. Dit jaar wint de stijl Urban Living aan populariteit. Je herkent de interieur stijl aan de eclectische uitstraling. Het unieke is dat verschillende stijlen worden gecombineerd bij Urban Living. Het staat voor de diversiteit die het stadse leven te bieden heeft. Vandaar dat je ook stijlelementen terugziet uit verschillende culturen. Verder kun je ook vintage items verwachten bij Urban Living.  

Maritiem 

Woon je dicht bij de zee? Dan is het leuk om een maritiem thema te verwerken in je interieur. Dit jaar is dat een razend populaire stijl in Nederland. Waar kun je dan precies aan denken? Verschillende tinten blauw gemengd met turkoois en wit, houten elementen en genoeg rust in de ruimte. Naast dat de maritieme stijl leuk is voor bij je thuis, is het ook een goede tip voor als je een vakantiehuisje hebt. 

Duurzaam wonen

Tegenwoordig staat duurzaamheid bij velen hoog in het vaandel. Het is dan ook niet vreemd dat de aandacht voor duurzaamheid zich voortzet op het gebied van interieur. Steeds vaker zien we een duurzamer interieur terug. Dit bekent vooral dat de materialen die gebruikt worden milieuvriendelijk zijn. Daarnaast herken je veel natuurlijke elementen. Denk bijvoorbeeld aan groene planten en bamboe meubels. 

Geef een reactie